Om oss.

Vi, vi är pea&Rosenberg.

Johanna, som Rosenberg kallar pea ("söt ärta" på engelska) är arkitekten som fastnat i köket; då där finns oändliga kombinationer av färger, texturer, dofter och smaker att tillfredsställa hennes experimentlusta. Erfarenhet från köks- och hotellchefande i svenska fjällvärlden, en enorm nyfikenhet och en medfödd benägenhet att alltid vilja flytta fram kvalitetsnivån borgar för ett ständigt utvecklande.

Nicklas är tusenkonstnären som genom uppväxt och utbildning ständigt varit närvarande i kök, i vingårdar och vid dryckesbuffén. Sommelier via Grythyttan, drivande kraft de senaste åren inom Munskänkarna och sedan drygt fem år provningsledare och föredragshållare inom mat och dryck över hela Sverige, tidigare stationerad i Karlstad.

Gemensamt hos pea&Rosenberg är ett driv och en nyfikenhet på det oväntade och unika, men också inför skatter i det rustika och traditionella.

...

Vår ambition är att alltid leverera det främsta till kund och gäst. Det vi serverar vill vi ska vara så nära 100% egengjort och så lokalproducerat som bara är möjligt; vi lagar bara mat vi känner passion och stolthet inför. Det är vi, pea&Rosenberg.

Om Magasinet.

Härön är en ö i Klövedals socken i Tjörns kommun i Bohuslän, en klassisk Västkustpärla! Redan i slutet av 1800-talet blev Härön en populär turistort, med kända sommargäster som Anders Zorn, Carl Wilhelmson, Vera Nilsson, Nils Zetterberg, liksom senare tiders konstnärer som Arne Gadd och Göran Dalhov.

Nästan all bebyggelse är samlad på östsidan, och den största delen av ön utgörs idag av ett naturreservat med fina vandringsleder och ett rikt fågelliv. Härön har färjeförbindelse med samhället Kyrkesund på Tjörns "fastland", från vilket den skiljs av det smala Kyrkesundet.

Den äldsta kända bosättningen på ön härrör från slutet av 1500-talet, och på 1800-talet blev Härön en av Västkustens viktigaste utskeppningshamnar för spannmål till Storbritannien. Ett stort havremagasin uppfördes således på ön 1847, det som idag är Magasinet Härön. Under årens lopp har olika handelsverksamheter funnits i huset. Från 1930-talet till slutet av 1990-talet fanns här en handelsbod; till en början för att leverera proviant för seglingarna över Nordsjön, och senare som speceriaffär. 

Under 2000-talet renoverades det gamla havremagasinet varsamt, och ståtar nu med välbevarade originaldetaljer, en närvarande historia och ett härligt läge precis vid vattnet.

Vår ambition är att bibehålla Magasinets karaktär och förnimmelsen av byggnadens historia, samt att du ska få ett genomgående hjärtligt bemötande och uppleva öns litenhet; här känner alla alla!

Varmt välkommen!

Kuriosa: 2002 blev Magasinet frimärke, vilket är ett bevis på en viktig kulturbyggnad!